Utrusta dig för vinterfisket

Isarna har lagt sig runt vårt avlånga land och det gäller att utrusta sig för vinterfisket. Framförallt kontrollera hur pass tjock isarna är innan ni beger er ut för att fiska. Det kan skilja mellan olika sjöar och säkerställ att istjockleken är tillräcklig för att ni säkert kan ge er ut på alla isar.

Det allra viktigaste är isdubbar om olyckans kulle vara framme. Även om det bevisligen är tjock is så kan det finnas stråk där det inte frusit till ordentligt. Varma kläder är också något som är nödvändigt om man ska vara ute en längre tid och fiska. Hos Länna Sport så hittar du det du behöver för dina fisketurer. Förutom varma kläder så hittar du även fiskeutrustning om du måste komplettera upp dina grejer. Kolla kategorin ”Uteliv” så hittar du fiske där bland andra underkategorier.

Glöm inte att packa med något varmt i en termos att dricka och några goda mackor som kan intas under dagen. Ni vet om det börjar nappa så vill man inte ge sig i första taget och tiden kan dra iväg. Om ni inte är allt för långt ifrån land så kanske det finns något vindskydd eller liknande där ni kan göra upp en eld och vila en stund medan ni äter er medhavda matsäck. Passa på och njut av den tid ni får på sjön. Är det dessutom soligt så passa på att mata kroppen med d-vitaminer.