Skaffa rätt utrustning inför sommarens vandringar

Att vandra i vår underbara natur är en aktivitet som blir alltmer populär. För att få ut så mycket som möjligt av vandringen är det viktigt att vara väl förberedd. Se därför till att planera din packning och utrustning i god tid inför vandringen.

Vad som bör finnas med

Gör gärna en packlista inför ditt vandringsäventyr. Där skriver du ned det mest nödvändiga, exempelvis kläder efter väder, mat, stormkök och en kompass. Tänk på att det är tufft att gå en längre sträcka med en alltför tung ryggsäck. Ta därför inte med dig mer än vad du verkligen behöver. Vad du behöver skiljer sig åt beroende på om du ska sova i tält eller i övernattningsstuga, den fysiska miljön och om du exempelvis vandrar tillsammans med mindre barn.

Övrigt att tänka på

Att planera i förväg är alltså viktigt för att vandringen ska bli både säker och njutbar. Förutom rätt utrustning bör du planera bland annat vilken rutt du ska följa, var det finns vatten och vad du ska äta. Sist men inte minst är det bra att tänka på hunger och blodsockernivån. Att vandra kräver mycket energi, ät därför gärna nyttiga bars och liknande till mellanmål. Beställ från nätet i god tid före vandringen.