Planera för jakt i fjällen

För många jägare och säkert också för dig, är det inte bara själva jakten som är det viktiga. Det är att komma ut i naturen och bort från vardagsstressen. Antingen om du jagar ensam eller om du är med dina jaktkompisar.

Förbered dig väl

När du ska på jakt är det en del som du bör tänka på. Har du de tillstånd du behöver för att jaga i området du ska till, är du förbered på att vädret i fjällen kan ändras fort. För att du ska känna dig trygg, kan det därför vara bra med några tips och råd på vägen.

Innan du åker i väg till fjällen kan det också vara en god ide att kolla igenom reglerna som gäller för allemansrätten. Även om du är en erfaren jägare, kan det vara nya regler som du inte har fått med dig. Du bör därför ta en titt här, för att försäkra dig om att du är uppdaterad.

Bo bra under jakten

Du vill säkert bo bra när du är ute på jakt, antingen om det är i tält, stuga, hus eller lägenhet. Eller varför inte en kombination av båda. För att göra det enkelt för dig att finna en bostad under jakten, kan du här hitta något passande. Lycka till med jakten!