Allt populärare med uteliv

Något som har blivit allt populärare är ute liv och friluftsliv. Visst, det kan ha med pandemin att göra då vi inte har kunnat resa som vi gjort tidigare. Nu har vi blivit tvungna att semestra på hemmaplan och något som har legat nära till hands är ju att vandra i fjällen eller efter populära vandringsleder runt om i vårt avlånga land.

Det gäller att vi tänker oss för när vi ger oss ut i naturen. Har man inte så stor vana så börja med något enkelt på hemmaplan. Ta inte Kebnekajse det första ni gör. Skaffa er rätt utrustning för den planerade vandringen. Om ni inte är van tältare så tälta hemma på gården någon natt innan ni ger er iväg. Det bästa är att göra dagsturer på fjället för att känna hur det är. Laga mat med spritkök och känn den fiska luften. Drick vatten ur en fjällbäck och njut av upplevelsen.

Ju mer vana ni får att vara ute i naturen ger er erfarenheten som gör att ni kan välja att nästa år ge er ut på längre turer med övernattning. Sverige har så mycket att erbjuda när det kommer till friluftsliv. Planera era tripper väl så kommer ni att kunna njuta än mer. Så klart så kan en vandring med kraftig stigning uppåt kännas jobbig men med rätt skor och annan utrustning så är ni i alla fall väl förberedd.