Fiskeresa i Sverige

Är du intresserad av fiske och samtidigt älskar att få uppleva nya platser och spännande natur så är en fiskeresa det bästa av två världar. Man behöver inte åka utomlands för att få uppleva vacker natur, vi i Sverige är lyckligt lottade som har tillgång till den natur vi har. Vilka fiskar du kan förvänta dig varierar såklart mellan platserna. Vi tänkte dela med oss av några tips på resmål i Sverige som kan vara av intresse för dig som gillar fiske och natur.

Mörrum

Är man ute efter att fiska öring och lax så är Mörrum i Blekinge helt klart något som är värt att besöka, här finns det nämligen väldigt bra möjligheter till napp! I mörrumsån så finns det chans att hitta stora öringar och laxar som väger mer än 18 kg. Här finns det något för alla, både amatören och den mer erfarne kommer garanterat kunna njuta av bra fiske och vacker natur. Eftersom Mörrumsån sträcker sig långt så har man möjligheten att prova sin lycka på många ställen och få lite omväxling. Det är alltså en plats som lämpar sig väldigt bra för den som vill ha möjligheten att få vandra lite i samband med sin fisketur. Förutom Mörrumsån så har Blekinge en fantastisk skärgård som bjuder på väldigt bra fiske. Här finns det många olika platser vilket lämnar rum för att upptäcka lite medan man fiskar.

Norrland

I de norra delarna av Sverige så hittar man ett flertal älvar som bjuder på riktigt bra fiske. En bit ovanför Arvidsjaur så hittar man Abmoälven som är ett väldigt bra ställe för den som ägnar sig mycket åt flugfiske. Här finns det något för dom flesta eftersom du kan fiska allt från gädda till öring och harr. Det finns både lugnt och mer strömt vatten så oavsett vilken typ av vatten man letar så kan man hitta något som passar. En fördel med Abmoävlen är att det går utmärkt att fiska från stranden vilket kan vara bra för exempelvis barnfamiljer.