Inför höstens jakt och fiske

Hösten breder ut sig i vårt avlånga land och då kan det vara dags för den intresserade att ge sig ut på jakt och fiske. Älgjakten har börjat i olika delar av landet och det gäller att man har planerat och är förberedd då man ska ge sig ut i skog och mark.

Inför jakten

Självklart så är utrustningen det som man först ska kolla igenom. Som jägare så är vapenvård extremt viktigt. Det gäller att det vapen man använder sig av fungerar som det ska då det verkligen gäller och skogens konung står där och tillfället och förutsättningarna är de allra bästa för ett skott. Förutom vapen så gäller det också att kläder och annat är i det skick som gör att man håller sig varm och torr en dag i skogen. Det är också viktigt att radioutrustning och annan teknik fungerar som den ska. Det kan finnas stora fördelar att köpa Power banks som man har med sig för att ladda mobiltelefoner och kanske annan teknisk utrustning.

Inför fisket

Även här så gäller det att se till så att de fiskutrustning är i det skick som man önskar vid fisketillfället. Som fiskare så kan man ha med sig lite olika former av spön för att fiska med. Så även fiskedrag i olika former. Ta en kväll innan ni ska ge er i väg och städa upp i draglådan och kolla om den behöver kompletteras upp med något nytt spännande fiskedrag. Även klädvalet är viktigt för en dag utomhus och vid fiske. Det kan vara viktigt att packa med ombyte om det är så att man skulle råka blöta ner sig på något sätt. Se också till att packa med en god matsäck då hungern kommer att slå till även om fisken lockar mest.