Skydd mot sol och mygg vid fisket

Under sommarsemestern är det många som ägnar sig åt sportfiske. De varma, soliga dagarna och de ljumma kvällarna inbjuder verkligen till utomhusaktiviteter. Ibland kan det dock bli lite väl mycket sol. Fiskar du på kvällen riskerar du inte att bränna dig på solen men det finns istället en risk att myggorna äter upp dig. Det finns dock motmedel, titta vad som finns online och du kommer att hitta både solskydd och myggmedel.

Skydda dig mot solen

Fiskar du på kusten under sommaren kan du få mycket fisk, framförallt om du fiskar från båt. Är du ute på havet i en öppen båt är det dock svårt att hitta skugga. Riktigt soliga dagar måste du skydda dig mot solen.

Skydda dig mot mygg

Fiskar du i en insjö eller i en skogstjärn räcker det inte att du skyddar dig mot solen, du måste dessutom skydda dig mot myggor. Vid solnedgången är ofta fisket som bäst men det är också då myggorna är som mest aktiva. Det finns dock sätt att skydda sig mot myggor.

Planera ditt fiske

Det räcker inte att ha beten, krokar, agn och en kniv i fiskeväskan. Du måste också ha solskydd och myggmedel med dig för att fisketuren ska bli njutbar.