Skönt om fötterna under jakt- och fisketuren

Något som de vana friluftsmänniskorna vet är att det viktigaste att skydda är fötterna. Det är med hjälp av fötterna som du tar dig fram över stock och sten, och därför behöver de skyddas. Du skyddar fötterna dels genom att hålla dem torra, och dels genom att hålla en behaglig temperatur. Du kan hitta något på nätet som passar just dina fötter och det du ska sysselsätta dig med.

Vad behöver dina fötter för att må bra utomhus

Alla människor är olika, och så tillika deras fötter. De kommer i olika storlekar, former och känslighet. Därför är det viktigt att ha utrustning som passar just dina fötter och dina preferenser. Att ha rätt utrustning förebygger såväl ömhet som skavsår, sådant som helt enkelt förstör din upplevelse. Välmående fötter är helt enkelt en förutsättning för att din utomhusvistelse ska bli så bra som möjligt!

Många tänker antagligen på skor i första hand, vilket såklart i många fall är det viktigaste just för att skydda mot miljön utanför. Strumpor är också en mycket viktig aspekt. De hjälper fötterna att transportera bort fukt och hålla en behaglig temperatur. Ha alltid med dig skavsårsplåster och gärna ett par extra strumpor när du ska ge dig ut!